Skip to the content

Over het fonds

Het Energiefonds Den Haag, ED, is een initiatief van de gemeente Den Haag en ondersteunt duurzame energieprojecten in de Haagse stad en in de provincie Zuid-Holland. Voor veel projecten die zich richten op op energietransitie is het lastig een financiering rond te krijgen. Lees hoe ED het verschil maakt.  

Voor wie is ED?

ED is gericht op hernieuwbare energiebronnen die bijdragen aan een klimaatneutraal Zuid-Holland in 2040. Projecten die voor een lening in aanmerking komen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen en zijn gericht op het terugdringen van CO2-uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van aardwarmte in plaats van aardgas of het gebruik van bio-massa. Wilt u samen met ED werken aan een duurzame energietransitie in Den Haag en de provincie? Bekijk de voorwaarden en zie of uw project in aanmerking komt.

Let op: ED investeert uitsluitend in rechtspersonen, coöperatieve verenigingen en commanditaire vennootschappen.

Het duurzame karakter van ED

ED heeft een revolverende werking. Dit betekent dat de betaalde rente en aflossing terugstromen in het fonds. Het geld komt op die manier opnieuw beschikbaar voor nieuwe leningen. Zo kan ED met hetzelfde geld meerdere projecten financieel ondersteunen.

Betrokken partijen

Het fonds is een initiatief van de gemeente Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). ED behoort samen met het Haagse fonds FRED en het Rotterdamse fonds SOFIE tot de succesvolle JESSICA fondsen. SVn is hier fondsmanager van.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag

088 253 95 00
Ma-do: 08.30 - 17.30 uur 
Vr: 08.30 - 17.00 uur

ed@svn.nl
Voor vragen en opmerkingen.