Terug naar overzicht

Duurzame energieprojecten in Den Haag

Het financieren van Zuid-Hollandse initiatieven in nieuwe duurzame energiebronnen, zoals geothermiebronnen en aardgasloze oplossingen. Hiermee verduurzaamt het Energiefonds Den Haag (ED) het energieaanbod in Den Haag en de hele Provincie Zuid-Holland. En met succes. Maar dat doen we niet alleen. Bekijk de video's van mooie voorbeeldprojecten.

Dak Uithof

Goed voorbeeld doet volgen

Fi-compass, een platform over Europese financiële instrumenten die worden aangeboden door de Europese Investeringsbank (EIB), bezocht drie mooie voorbeeldprojecten die met behulp van het Energiefonds Den Haag tot stand zijn gekomen. De video’s laten de toegevoegde waarde van het lokale fonds en de Europese samenwerking zien. Door de krachten te bundelen zetten we grotere stappen in het verduurzamen van Zuid-Holland en daarmee van Nederland.

Geothermiebron aan de Leyweg in Den Haag Zuidwest

 

Deze video laat zien hoe Europees geld (EFRO) de transitie naar hernieuwbare energie in Den Haag ondersteunt. In dit geval met aardwarmte. Aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, wordt gewonnen door warm water uit dieper gelegen aardlagen te pompen. Dankzij Haagse Aardwarmte Leyweg (HAL) zal groene energie aan meer dan 4.000 Haagse woningen geleverd worden. Dit project is het eerste binnenstedelijke geothermie project van Nederland.

Duurzaam sporten en entertainment op de Uithof

 

Het Sporttainment Center De Uithof is het grootste overdekte sportcentrum van Europa. Om op een duurzame manier te blijven bestaan is De Uithof een doorlopend project begonnen dat de CO2-uitstoot moet terugdringen. Dankzij een lening van het Energiefonds Den Haag liggen er oa ruim 8.000 zonnepanelen op het dak van de Uithof, heeft het hele complex LED verlichting en rijden alle karts en dweilmachines nu op elektriciteit.

Triple Solar dak van HVV Laakkwartier

Met een financiering vanuit het Energiefonds Den Haag kon voetbalclub H.V.V. Laakkwartier investeren in een Triple Solar Dak. Dit zorgt met behulp van natuurlijke energiebronnen voor warmte, warm water én elektriciteit. Dankzij het lokale fonds gevuld met Europees geld, kon de voetbalclub een duurzame investering doen, waardoor de impact op het milieu verminderd en ze een goed voorbeeld zijn voor hun leden, omwonende en andere sportverenigingen.