Over het Energiefonds Den Haag

Het Energiefonds Den Haag (ED) is een initiatief van de gemeente Den Haag en ondersteunt duurzame energieprojecten in de Haagse stad en in de provincie Zuid-Holland. Voor veel projecten die zich richten op de energietransitie is het lastig een financiering rond te krijgen. ED maakt het verschil.

Voor wie is ED?

Het Energiefonds Den Haag investeert in rechtspersonen, coöperatieve verenigingen en commanditaire vennootschappen die met hernieuwbare energiebronnen bijdragen aan een klimaatneutraal Zuid-Holland in 2040. Projecten die voor een lening in aanmerking komen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen en zijn gericht op het terugdringen van CO2-uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van aardwarmte in plaats van aardgas of het gebruik van bio-massa. Wilt u samen met ED werken aan een duurzame energietransitie in Den Haag en de provincie? Bekijk de voorwaarden en kijk of uw project in aanmerking komt.

Het duurzame karakter van ED

ED heeft een revolverende werking. Dit betekent dat de betaalde rente en aflossing terugstromen in het fonds. Het geld komt op die manier opnieuw beschikbaar voor nieuwe leningen. Zo kan ED met hetzelfde geld meerdere projecten financieel ondersteunen.

Betrokken partijen

Het Energiefonds Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag en is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het fonds bestaat deels uit EFRO middelen en deels uit middelen van de Provincie Zuid-Holland, het Rijk en de gemeente Den Haag. ED behoort samen met het Haagse fonds FRED en het Rotterdamse fonds SOFIE tot de succesvolle JESSICA fondsen. SVn is fondsmanager van deze Europese fondsen.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag

088 253 95 00

Ma-do: 08.30 - 17.30 uur 
Vr: 08.30 - 17.00 uur

ED@SVn.nl

Voor vragen en opmerkingen.