Skip to the content

Nieuwe subsidieronde Duurzame Energieproductie (SDE+)

Het Energiefonds Den Haag richt zich op de energietransitie in Den Haag en de hele provincie Zuid-Holland. Het fonds investeert bijvoorbeeld in bijvoorbeeld in het financieren van nieuw te ontwikkelen geothermiebronnen en ontsluitingen op restwarmte. Innovatieve projecten, die zonder financiële support niet van de grond komen.

 

Er is een kans dat deze projecten ook in aanmerking komen voor de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze regeling richt zich op bedrijven en (non-profit)instellingen. Er zijn 6 categorieën: biomassa, geothermie, water, wind (land, meer en waterkering) en zon. De kostprijs voor de opwekking van duurzame energie kan soms nog net iets hoger zijn, dan de marktwaarde van de geleverde energie. SDE+ vergoedt toe een bepaalde hoogte dat verschil. Hoe dat werkt, kunt u in deze video bekijken.

Nieuwe subsidieronde

Vanaf 29 oktober kunt u weer subsidie aanvragen vanuit de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).
Nieuwsbericht RVO: SDE najaar 2019

De SDE+-najaarsronde 2019 is open van 29 oktober 2019, 9:00 uur tot 14 november 2019, 17:00 uur. Het budget voor deze ronde is € 5 miljard. De najaarsronde heeft 3 fases.

Deze subsidie en de financiering van ED kan helpen uw project voor duurzame energie van de grond te krijgen. We raden u dan ook aan u zich goed te verdiepen in de subsidiemogelijkheden. U leest alles over Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) op de website van RVO ->