Skip to the content

De Parade

Energiefonds Den Haag verstrekt een financiering aan de Parade B.V., een rondreizend theaterfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Hun ambitie? Een volledig duurzaam festival creëren. ED geeft een groen steuntje in de rug met een lening.

''Een volledig duurzame energievoorziening  =

55.000 kg CO2 besparing, 50 kg fijnstof besparing''

Groen festival

De ambitie van de Parade is om in het Westbroekpark in Den Haag een volledig duurzame energievoorziening te realisren. De Parade en alle andere evenementen kunnen daardoor in de toekomst zonder dieselaggregaten draaien. Daarmee wordt de uitstoot van CO2, fijnstof en overlast voor de buurt (geluid en stank van aggregaten) vermeden. Omwonende, bezoekers en de organisatie blij en draagt het festival bij aan een duurzame toekomst. 

De Parade - Den Haag - FRED - Sofie Simao De Parade Den Haag - FRED - HOFFOTO

Financiering voor duurzame energie

Met de financiering van ED verduurzaamt de Parade de elektriciteitsvoorziening. Zo is er een nieuw transformatorhuisje en zijn er 5 ondergrondse ‘laagspanningskasten’ geplaatst, van waaruit de Parade op 100% duurzame energie is aangesloten. Resultaat? Vervuilende dieselaggregaten zijn vervangen door duurzaam ingekochte stroom die de Nederlandse groene stroom capaciteit uitbreidt.

De Parade doet veel meer op het gebied van duurzaamheid, benieuwd wat? Lees meer over de Parade en hun duurzame ambities op hun website.