Terug naar overzicht

H.V.V. Laakkwartier

Met hulp van financiering vanuit ED kon voetbalclub H.V.V. Laakkwartier investeren in een Triple Solar Dak. Dit zorgt met behulp van natuurlijke energiebronnen voor warmte, warm water én elektriciteit. Heel duurzaam, want de club heeft nu geen aardgas meer nodig om te kunnen draaien. Het Triple Solar-systeem werkt 24 uur per dag en alle seizoenen lang, want het is niet afhankelijk van de zon.

Hvv Laakkwartier

Duurzaam voetballen

Voetbalvereniging H.V.V. Laakkwartier in Den Haag lijkt op het eerste gezicht misschien een gewone voetbalvereniging. Maar niets is minder waar. Het is namelijk de eerste voetbalclub van Nederland die een zogenoemd Triple Solar Dak heeft laten plaatsen. In het dak lopen buizen met daarin een speciale vloeistof die makkelijk wordt opgewarmd door de zon. En die warmte wordt gebruikt voor de energievoorziening van het complex. HVV Laakkwartier heeft het dak gefinancierd met hulp van het Energiefonds Den Haag. Daaruit kunnen leningen worden verstrekt voor duurzame investeringen. Voor voetbalvereniging H.V.V. Laakkwartier is het Energiefonds een uitkomst. Op deze manier kunnen zij een duurzame investering doen, waar zij de komende jaren nog plezier van hebben.

Solar dak laakkwartier

Het systeem

De zonnepanelen op het dak staan in verbinding met een warmtepomp. Deze pomp wekt elektriciteit op met zonlicht, daglicht en buitenlucht. Terwijl het dag- en zonlicht naar het elektriciteitsnet gaan, wordt de buitenlucht doorgestuurd naar de warmtepomp voor het water. In het buizensysteem stroomt de speciale vloeistof clycol. Dat kan de temperatuur opnemen en naar de pomp leiden. Hoe warmer de temperatuur buiten, hoe duurzamer het warme water.

Meer weten over het H.V.V. Laakkwartier? Bekijk de website

voetbal