Terug naar overzicht

Energierijk Molenwijk/Puntpark

Schone energie is voor inwoners van Molenwijk/Puntpark weer een stukje dichterbij. Het Energiefonds Den Haag heeft namelijk een financiering verstrekt aan de Energiecoöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark. Een zelfstandige bewonersorganisatie die met deze financiering zelf schone energie kan gaan opwekken.

Energiecooeperatie Molenwijk

Zonnepanelen zijn een populaire manier om schone energie te genereren. Door zelf de zonnepanelen te plaatsen kan er met zekerheid gezegd worden dat het schone energie is. Energiecoöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark gaat met dit project zonne-energie opwekken op het dak van buurtcentrum Laakhage en sporthal Lipa, beide panden in eigendom van de gemeente. Hierdoor is er schone energie beschikbaar voor de hele wijk. Op deze manier draagt de wijk bij aan een duurzamer Den Haag. Ook bewoners met een wat kleinere portemonnee kunnen mee doen, omdat de coöperatie gebruik maakt van het Op Rozen-model

Na Haagse Stroom, is dit de tweede keer dat het Energiefonds Den Haag hernieuwbare groene stroom mogelijk maakt voor inwoners van Den Haag. Met rente en aflossingen uit eerdere projectfinancieringen is het Energiefonds Den Haag wederom in staat om mooie initiatieven te stimuleren.

Klik hier voor meer informatie over dit project.